Леманграс

Фота: Myfin.by

Фота: Myfin.by

Гэта лімонная трава (на фота злева). Адрозніваюць больш за 50 відаў. Леманграс дастаўляюць да нас з Кітая, Індыі, Тайланда. У ежу ідзе ніжняя частка сцябла, дзе запасіцца больш за ўсё алеістага соку. Трава вельмі папулярная ў азіяцкай кухні. Яе дадаюць у супы, соусы, кары, марынады, напоі. Лічыцца, што стравы, прыгатаваныя з гэтай травой, набываюць свежы водар і мяккі прысмак, які нагадвае сумесь лімона і кораня імбіру.

Кошт: 65 руб. за кг.

Дзе знайшлі: Камароўскі рынак.

Сунічныя маліны

Фота: Myfin.by

Фота: Myfin.by

Гэта асаблівы гатунак малін, расказаў мужчына, які прадаваў гэтую ягаду на рынку. Па яго словах, смак ягады больш падобны да смаку малін, хоць смакавыя якасці менш яркія. Ягады ядуць як свежымі, так і гатуюць з іх джэмы, узвары, варэнне.

Кошт: 10 руб. за шклянку 250 г.

Дзе знайшлі: Камароўскі рынак.

Каўбаса з мяса аленя і лася з ядлоўцам, фундуком і чарнаслівам

Фота: Myfin.by

Фота: Myfin.by

Гэтыя далікатэсы з дзічыны вырабляе прадпрыемства «Красны Бор Экапрадукт». Там перапрацоўваюць дзічыну, якая здабываецца паляўнічай гаспадаркай «Красны Бор». Затым дадаюць такія незвычайныя інгрэдыенты, як ядловец, чарнасліў і фундук.

Цана: «Дзічына з ядлоўцам», «Дзічына з фундуком» — 63-64 руб. за кг, «Паляўнічы трафей», «Далікатэс егерскі з ядлоўцам» — каля 67 руб. за кг.

Дзе знайшлі: гіпермаркет Green.

Карэ з лані

Фота: Myfin.by

Фота: Myfin.by

Гэтую прадукцыю вырашылі ўключыць у невялікую падборку, бо карэ лані — гэта ўсё ж рэдкасць на беларускіх прылаўках. Прадавец адзначыў, што мяса лані па смаку блізкае да бараніны, а вось мяса аленя — да ялавічыны.

Цана: 61 руб. за кг.

Дзе знайшлі: фермерскі рынак «Валяр'янава».

Хамон з качкі

Фота: Myfin.by

Фота: Myfin.by

Мы прывыклі, што пад хамонам часцей за ўсё маецца на ўвазе сыравялены свіны кумпяк. Тут жа ўдалося знайсці на рынку хамон з качкі. Прадавачка сказала, што і на такі хамон ёсць свой пакупнік. Што і не дзіўна.

Цана: 18,80 руб. за кг.

Дзе знайшлі: фермерскі рынак «Валяр'янава».

Хлеб з лісічкамі і вяленымі памідорамі

Фота: Myfin.by

Фота: Myfin.by

Цана: 7,90 руб. за кг.

Дзе знайшлі: фермерскі рынак «Валяр'янава».

Сыр «Сэнт-Мор дэ Турэн»

Фота: Myfin.by

Фота: Myfin.by

Сыры паспрабавалі знайсці сапраўды незвычайныя і вельмі цікавыя. Адным з іх з'яўляецца «Сэнт-Мор дэ Турэн». Гэта мяккі казіны сыр. Ён мае форму цыліндра, пакрыты бела-чорнай скарыначкай, якая складаецца са слаёў цвілі і попелу. На рынку аказаўся самым дарагім з выкладзеных сыроў.

Цана: 110 руб. за кг.

Дзе знайшлі: фермерскі рынак «Валяр'янава».

Сыр «Булет д'Авен»

Фота: Myfin.by

Фота: Myfin.by

Наступны сыр у нашай падборцы — французскі «Булет д'Авен» у форме конуса. Як нам расказала прадавачка, — яна ж сама яго і робіць — гэта мяккі сыр. На смак ён рэзкі, пікантны. Вырабляецца з каровінага малака. У сырную масу дадаюцца эстрагон, пятрушка і гваздзік для надання асаблівага смаку.

«Гэты сыр бывае свежы, а бывае вытрыманы. Вось у нас цяпер прадаецца другі варыянт. Падчас працэдуры паспявання абціраецца півам. Камусьці сыр да смаку, камусьці — не вельмі. Падаюць яго да віна.

Цана: 15 руб. за 1 шт.

Дзе знайшлі: фермерскі рынак «Валяр'янава».

Трахея ялавічная

Фота: Myfin.by

Фота: Myfin.by

Яшчэ адзін незвычайны прадукт — трахея ялавічная. Спыталіся ў прадаўца, што з яе можна прыгатаваць і ці ёсць на такую прадукцыю купец.

«Вядома, купляюць. Мы б тут не стаялі, — усміхаецца жанчына. — Гэта вельмі карысны прадукт. У трахеі ялавічыны змяшчаецца калаген, а ён, як вядома, умацоўвае косткі. Можна варыць з яе халоднае. А яшчэ купляюць для сабак.

Кошт: 4,90 руб. за кг.

Дзе знайшлі: фермерскі рынак «Валяр'янава».

Аленевыя рогі

Фота: Myfin.by

Фота: Myfin.by

Вядома, журналісты здзівіліся, убачыўшы рогі аленя на прадуктовым рынку. Як аказалася, іх купляюць у якасці прысмакаў для сабак. Пагадзіцеся, таксама незвычайна.

Цана: 10 руб. за 100 г.

Дзе знайшлі: фермерскі рынак «Валяр'янава».

Чытайце таксама:

«Не, гэта не з Італіі». Беларусы пабудавалі ферму мары і заняліся незвычайнай гароднінай

«У год збіраю ад 5 да 10 тон». Патомны пчаляр расказаў пра выдаткі прафесіі і чаму сярод пчаляроў амаль не бывае махляроў

«Пакаштаваць можна?» — «Трэба». Што пачым сёлета на сезонных сельгаскірмашах

Клас
7
Панылы сорам
2
Ха-ха
0
Ого
5
Сумна
1
Абуральна
0