Duck breasts

Фота: Getty Images

Каб прыгатаваць гэтую трохі экзатычную, але зусім не складаную страву, спатрэбіцца:

  • дзве качыныя грудкі
  • 2 вялікія апельсіны
  • 10 маладых бульбін, звараных у падсоленай вадзе, а затым разрэзаных напалову
  • 2 зубкі часнаку, тонка нарэзаныя
  • лісце 1 пучка чабару
  • 120 г мёду

Як гатаваць:

  1. Папярэдне нагрэйце духоўку да 180°C.
  2. Ачысціце і падзяліце адзін з апельсінаў, зніміце цэдру з іншага апельсіна і выцісніце сок. Адкладзіце абодва ўбок.
  3. Пастаўце патэльню на слабы ці сярэдні агонь, пасаліце качку, пакладзіце на патэльню без алею і смажце 6—8 хвілін або пакуль скурка не стане хрумсткай і залацістай. Падчас гатавання злівайце лішні тлушч.
  4. Выкладзіце філе на бляху і пастаўце ў духоўку на 4 хвіліны.
  5. Тым часам зноў пастаўце патэльню на агонь і дадайце мёд, апельсінавы сок і цэдру, часнок і палову чабару. Адкладзіце ў якую-небудзь ёмістасць палову гэтага соусу. Дадайце бульбу і долькі апельсіна і працягвайце гатаваць, пакуль яны не стануць ліпкімі. Адстаўце ўбок.
  6. Тым часам дастаньце качку з духоўкі і добра пашмаруйце яе сумессю з патэльні, пакінутай у асобнай ёмістасці.
  7. Вярніце ў духоўку на 2-3 хвіліны, калі вам падабаецца не вельмі моцна прапечанае мяса (і гатуйце некалькі хвілін, калі аддаяце перавагу сярэдняму ці моцнаму падсмажванню). Дастаньце і дайце пастаяць не менш за 5 хвілін.
  8. Калі будзеце гатовыя есці, давядзіце соус на патэльні да кіпення, раскладзіце соус і бульбу на дзве талеркі. Разрэжце качыную грудку на 5 або 6 частак і пакладзіце зверху, пасыпаўшы лісцем чабару, якое засталося. Падавайце з любімай гароднінай.

 

Чытайце таксама:

На Камароўцы заўважылі мамордзіку. Што гэта такое і колькі каштуе?

Тартар з запечанай гародніны — альтэрнатыва папулярнай мясной закусцы з сырога фаршу

Суп з лясных грыбоў

Клас
4
Панылы сорам
0
Ха-ха
0
Ого
0
Сумна
0
Абуральна
0