Cabbage with Tahini Sauce

Фота: Vicky Wasik / seriouseats.com

Запяканне ў духоўцы і соус дадуць капусце лёгкае салодка-арэхавае адценне смаку. Часам капусту, прыгатаваную па гэтым рэцэпце, называюць «стэйкам» — не толькі з-за знешняга выгляду, але і таму, што ежа атрымліваецца сытнай і нават пахне як сапраўдны стэйк.

На 4 порцыі спатрэбіцца:

  • 1 белакачанная капуста
  • 80 мл аліўкавага алею
  • 1 сталовая лыжка папрыкі
  • 1 сталовая лыжка куміну
  • 1 чайная лыжка шматкоў чырвонага перцу
  • 2 чайныя лыжкі часночных шматкоў
  • соль
  • перац
  • насенне кунжуту
  • пятрушка

Для соусу:

  • 4 сталовыя лыжкі тахіні
  • 2 сталовыя лыжкі халоднай вады
  • 1 чайная лыжка лімоннага соку

Як гатаваць:

  1. Разрэжце капусту напалам, а затым на 8 частак.
  2. У невялікую міску дадайце алей, папрыку, кумін і часночны парашок. Прыпраўце соллю і перцам.
  3. Выкладзіце лустачкі капусты на бляху, засланую паперай для выпечкі. Вышмаруйце абодва бакі кожнага кавалка капусты аліўкавым алеем.
  4. Запякайце ў духоўцы 40 хвілін пры тэмпературы 200°C. Праз 20 хвілін перавярніце капусту.
  5. Тым часам змяшайце тахіні, ваду і лімонны сок у сярэдняй місцы. Добра ўзбіце, каб атрымаць аднастайную кансістэнцыю.
  6. Калі соус занадта вадкі, дадайце яшчэ тахіні. Калі занадта густы, дадайце яшчэ крыху вады.
  7. Як толькі капуста запячэцца, паліце яе соусам, дадайце трохі кунжуту, а таксама пятрушкі ў якасці ўпрыгожвання і падавайце.

Чытайце таксама:

Топ амлетаў, якія не пакінуць вас абыякавымі. Рэцэпты

Хуткі абед з макаронай орза

Як зрабіць безалкагольны глінтвейн — рэцэпт і сакрэты

Клас
6
Панылы сорам
1
Ха-ха
0
Ого
0
Сумна
0
Абуральна
0